A gyártónk


A gyártónk

 

 

Mond az számodra valamit, hogy az ablakok gyártása 95%-ban automatizált? Gondolom nem sokat, hiszen még nem láttál belülről egy ablakgyárat sem...

Évekig dolgoztam ablakgyárban és akkor egy modernek mondható csarnokban az altalunk vezérelt és kezelt gépekkel dolgoztunk. Ezek a gépek már használtan érkeztek Németországból, ezeken folyt az ablakgyártás és nem rossz minőségben. Szakképzettek voltunk, mindenki minden gépen tudott dolgozni.

Ez a gyár félautomatizált volt, hiszen minden gépet egy ember irányított, kezelt. Kapacitásunk max. 30 db ablak/nap volt napi 10 órában.

Amit a Realthermnél láttam Nyíregyházán, ott szembesültem azzal, hogy amit mi saját kezüleg végeztünk el egy-egy munkafázisban, azt ott ebben a remek és Európai szinten is magasan gépesített, Magyarország legmodernebb gyártósorán mindent számítógép vezérel. Nem többéves és használt gépek, hanem direkt a Realthermnek 2017. tavaszán tervezett és legyártott új német gépekkel dolgoznak. Nincs megállás, nincs wc és cigi szünet. A gépek dolgoznak.

Az ablakok tervezésétől egészen a kész állapotig mindent gép vezérel. A felügyeletet és gyártás során szükséges maradék 5% munkafázist és a logisztikát végzi emberi kéz.

Konkurensek hihetetlennek tartják, mert nem akarják elhinni irigységből, hogy mire képes ez a gyár.

Ablak 1 hét alatt!! akár.

(Kisdeák József)

 

" A jövőt hozzuk el a nyílászárók gyártásába..."


További cikk:

Üzemcsarnoka bővítésével, valamint új gyártósor beszerzésével növelte kapacitását a nyílászárókat előállító Realtherm Kft. Nyíregyházán. A közel 800 milliós beruházást részben uniós támogatással valósította meg az építőipari gyártó.

 

A fejlesztés során a 2011-ben épített mintegy 2 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot bővítették tovább majdnem kétszeresére, valamint logisztikai célokra és raktározásra szolgáló üzemrészt alakítottak ki. Emellett a gyártáshoz szükséges gépfejlesztést hajtottak végre, ennek során a legmodernebb gyártósorral szerelték fel az üzemet.

A projektben a meglévő svájci, valamint a potenciális nyugat-európai ablakrendszerek megmunkálására képes technológiát és gépeket vásároltak. A gépek az újonnan épített csarnokban kaptak helyet.

Márton Sándor cégtulajdonos a gyáravatón elmondta, az ingatlanfejlesztés értéke közel 250 millió forint volt. A géppark több mint 1,7 millió euróba (527 millió forint) került a Realthermnek, ez összesen mintegy 800 millió forintos fejlesztést jelent. A társaság a gépsor beszerzéséhez csaknem 364 millió forintnyi uniós forrást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán. A távlati tervek között az irodáknak otthon adó épület fejlesztése és bővítése szerepel.   

Márton Sándor arról is beszámolt, az ablak- és ajtógyártás területén a Realtherm Magyarország egyik piacvezető vállalkozása, amely termékeiből az utóbbi években egyre többet exportál, az egyik célország például Szlovákia lett. Az 1993-ban alapított magyar tulajdonban levő vállalatnál jelenleg hetvenen dolgoznak. A nyilvános cégadatok szerint a Realtherm Kft. 2015-ben 1,4 milliárd forintot meghaladó nettó árbevétel mellett 194 millió forint mérleg szerinti eredményt realizált.

Honlapja szerint s szigorodó energiatakarékossági előírások és a növekvő biztonsági igények miatt a cég a legmodernebb alapanyagokra és a precizitásról ismert német technológiára alapozik. A társaság termékeibe a legjobb hang- és hőszigetelő értékkel bíró üvegeket építi be.

forrás: Magyarépítők.hu (2017. március)